Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Skultorps Tennisklubb

Följ

Skultorps Tennisklubb

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
Skultorps Tennisklubb
Skultorps Tennisklubb

Kontaktinformation

Namn Skultorps Tennisklubb
Adress Klagstorpsvägen 32
Postadress 54157 Skövde
E-post skultorpstk@outlook.com
Orgnr 866600-6252

Om Skultorps Tennisklubb

Välkommen till Skultorps Tennisklubb och Energihallen Tennis!

Under våren 1968 inbjöds tennisintresserade Skultorpsbor att ta över de av kommunen anlagda tennisbanorna nere vid Sjötorpssjön under förutsättning att en klubb bildades. En annons i ärendet lockade FEM ortsbor. När mötet var över hade en klubb bildats och hela kvintetten tilldelades styrelseuppdrag.

Sedan gick utvecklingen fort i takt med att tennisintresset ökade. Klubbens uttalade målsättning med kraftsamling på ungdomstennis, motionstennis och tävlingstennis lockade en strid ström av tennisvänner till medlemskap. Lyckliga omständigheter som erfarna tävlingsspelare/tävlingsarrangörer, välutbildade instruktörer, initiativrika och duktiga administratörer samt inte minst en oerhört betydelsefull byggentreprenör, Gunnar Thunberg, gjorde att STK utvecklades på ett stabilt och positivt sätt. Gunnar var också klubbens ordförande det första året och efterföljdes av Sten Ramke i 24 år, Urban Brumm i 19 år och nu är Ingemar Melén ordförande sedan 2012.

Klubbens interna motionsarrangemang har under åren lockat till stort deltagande. Ett gott exempel är handicaptävlingen ”Svansjö-Cupen”, som under sin drygt tjugoåriga historia vissa år lockade över 100 deltagare. Den s.k. Damligan har på måndagkvällar spelar sedan början av 1970-talet, hela tiden med fulltecknade spelarlistor. Lika länge har den s.k. Interna serien pågått med singelspelande herrar samt någon dam. Under några förmiddagstimmar har dubbelspel för daglediga, ”Gubbatennisen”, pågått i snart tio år. Utbytet med grannklubbarna har alltid haft en framskjuten ställning. Juvelen i kronan är den av STK arrangerade Veteranutbytet mellan Falköpings TK, Tidaholms TK och Skultorps TK. Detta arrangemang har nu genomförts med tre matcher per år sedan 1972, vilket innebär 136 spelade matcher i och med det 46:e året. Sedan 1990-talet har det arrangerats många dubbelturneringar för motionärer, oftast spelade enligt spelordningen ”Åstrands dubbelblandning”.

Under 90-talet upplevde STK en verklig storhetstid i tävlingssammanhang. Klubbens serielag i Västgötaserien (12-14/säsong) placerade sig under tre år som tvåa i det totala sammandraget. Glädjande ser vi en positiv trend i STK och under våren 2017 anmäldes 12-13 serielag.

Alltsedan 1990-talet har klubben anställda tränare. Anställningsgraden har vuxit med heltidstränare jämte många hjälptränare. Samarbete med närliggande skolor samt annan rekryteringsverksamhet har lett till att antalet tränande nått rekordvärdet 240, vuxna och juniorer, under en maximal träningsvecka.

Vår anläggning har framgångsrikt förbättrats under åren. Utebanor med underlagen asfalt, Plexi Pave och grus i tur och ordning, plasttält (1972-85) och fin inomhushall med två filtbanor (1985) berikar de drygt 400 medlemmarnas tennisupplevelser. Uppdatering av ljusarmaturer skedde sommaren 2018 och under sommaren 2019 byttes filtmattan i hallen till plexipave.