Hoppa till sidans innehåll

Att börja tävla


Det finns ingen generell regel som säger när man ska börja att tävla. Det varierar väldigt mycket från barn till barn. Det finns de som börjar spela matcher vid 8 års ålder men också de som börjar vid 10 års ålder. Rent generellt kan man säga att barnet ska vilja spela matcher, ha kommit så långt att de förstår hur tennis spelas och har en förmåga att slå bollen över nät 3-4 gånger utan att missa bollen.

Om ert barn är intresserad av att börja tävla i tennis tar ni kontakt med barnens tränare som kan hjälpa till med råd och tips på lämpliga tävlingar. Nedan finns ett förslag på en tävlingstrappa.

Steg 1

Första steget i trappan är If So Tour. If So Tour vänder sig till spelare i åldern 8-11 år. Matcherna spelas med mjuka bollar och på en bana anpassad i olika storlekar. Följande klasser finns

  • Minitävling – spelas med skumgummibollar och på en minitennisplan
  • Miditävling – spelas med orange bollar och på en förkortad tennisbana
  • Maxitävling – spelas med gröna bollar på en normalstor tennisbana

I If So Tour är man garanterad 4 matcher och inga vinnare koras. Matcherna spelas under en begränsad tid så att man vet när man börjar och när man slutar.

I steg 1 finns också en lagtävling som heter Tio Träffen och som spelas med Maxi boll.. Där åker man ut som ett lag och möter lag från andra klubbar. I Tio Träffen spelas 4 singelmatcher och 2 dubbelmatcher.

Steg 2

I detta steg återfinns seriespel i Västserien som arrangeras av Tennis Väst. Tennis Väst är vårt lokala tennisförbund som Skultorps TK tillhör. Här återfinns också regionala individuella tävlingar som arrangeras av klubbar i vårt distrikt. Andra exempel på tävlingar är kvalspel till regionmästerskap och SEB Next Generation.

I yngre åldersklasser (10 och 12 årsklasser) spelas oftast tävlingarna som poolspel med ett efterföljande slutspel för segrare från de olika poolerna.

Steg 3

På den här nivån spelas det individuella tävlingar där segrare koras. För att delta i tävlingarna krävs det spelarlicens från det år spelaren fyller 13.

Steg 4

I det här steget deltar man i tävlingar på nationell nivå som svenska mästerskapen och tävlingar som ingår i sommar och vintertourer. På den här nivån finns det också seriespel på allsvensk nivå.

Om ni har frågor om tävlande och vill veta mer kan ni kontakta undertecknad.

Niklas Hendrikson 0734-126677

För Skultorps TK och juniorkommittén

Uppdaterad: 06 JUL 2017 15:42 Skribent: Niklas Hendrikson
E-post: Adressen Gömd
STK_Facebook
tävlingar i Sverige 
 
Vill du få något publicerat på hemsidan?
Skicka då mail till:
webmaster.
 

Postadress:
Skultorps TK - Tennis
Klagstorpsvägen 32
54157 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: skultorpstk@outlook....

Se all info

Sjogerstads el

Zerva

Vägkrogen i Skultorp

Skövde Plåtslageri

Riksbyggen Skövde

Brixly

MB Tak AB

Länsförsäkringar Fastighetsförmedling

HBP

Asplunds

Niclas Motor i Skövde AB

Skövde Villan

ica

Pizzahuset 

Ekens Djurklinik

epoxyfabriken.se

Assemblin

CAVERION

Borgunda Bygghandel

Västgöta rör

 Ström & Andersson Plåtslageri AB

SLA

XR

Bravida

Skanska

Gym4You

Svenska kyrkan Skultorp

Conteco företagsreklam

Nordisk Industrioptimering